Gina Site

I just want to express my life

Saturday, January 10, 2009

De lengte van het huis


            De lengte van het huis of de naam Betang House is ook waar etnische gemeenschappen leven in de gemeenschap banden Dajak een familie clan.  De lengte van het verblijf thuis deze gemeenschap in overeenstemming met het aantal gezinnen (Soma), wat ook betekent dat hoe meer het aantal gezinnen wordt te lang gebouw, die is gemarkeerd met een aantal deuren (deur).
           Elk een gezin bestaande uit een vader, moeder en kinderen die niet huwen zullen bezetten een ruimte in de kamer (kebilik), die is ook uitgerust met een keuken voor het koken.
          Als er sprake is van enige familieleden die trouwen en een nieuw gezin, zij maken op het andere dat de aansluiting van de kant van de kamer, enzovoort, zo lang dat er een huis-formaat met 400 tot 300 meter van bewoond door 60 tot 70 gezinnen.
         Beklimming van de trap naar de trap die een enkele, maar er zijn ook het bouwen van huizen die een lange 2 of 3 van het fruit .Op de avond van de steiger zal worden verhoogd tot de top, om te voorkomen dat de vijandelijke aanval of van wilde dieren.
         Op de top van de trap is gewoonlijk de vorm Carved menselijk hoofd, draak kop, of een ander soort dier dat wordt beschouwd als de heilige volgens hun overtuigingen, houtsnijwerk op de kop van dit als de geest van de voorouders die zullen beschermen tegen alle vormen van gevaren.
        Op het moment nu dat dit huis nog steeds intact is en nog lang bewoond slechts enkele stuks, zijn de resterende zijn zoals vermeld in de Village Aandelen Pahauman Kabupaten Pontianak, in het dorp Kopar Sanggau District en Village Melapi in Kapuas Hulu Regentenraad.

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

I must comment

<< Home